Wyobraź sobie, że szykujesz sobie kanapkę. Chlebek, masełko, szyneczka i… ups! kanapka ląduje na podłodze. Rzucasz się, aby ja ratować i chwila zastanowienia: zjeść czy nie zjeść? Oto jest pytanie! Bo przecież pięć sekund nie leżało. Czy tak to działa? O tym mikrobiologicznym fakcie (i innych faktach i mitach) opowiem Wam na wykładzie.

Wydarzenie
Czas rozpoczęcia
Czas zakończenia
Liczba uczestników
0
Typ interakcji
Na żywo
Kod
3
Dostępność miejsc
Miejsca dostępne
Obszar
Rejestracja
Nie wymagana
Przedmiot
Kod
wyklad_8_028
Grupa docelowa
Wiek od
0lat
Wiek do
0lat
Prowadzący
prof. dr hab. Aleksandra Ziembińska-Buczyńska
Jednostka
Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki
Rodzaj aktywności
English Title
It lied there less than five seconds, or microbiological facts and myths
Typ interakcji
Na żywo
Opis EN

Imagine that you are preparing yourself a sandwich. Bread, butter, ham and... oops... my sandwich lands on the floor. You throw yourself to save it, and a moment of wondering... To eat or not to eat? That is the question... Well, it didn’t lie there for 5 seconds, did it... Is that how it works? I will tell you about this and other microbiological facts and myths at this lecture.

Instytucja
Politechnika Śląska
Język aktywności