Prezentacja alternatywnych metod parzenia kawy z całego świata. Od mokki po syphol lub chemex. Nie tylko z ekspresu można napić się wyśmienitej kawy. Kawa może być doskonała parzona po turecku lub przelewowo. Zachęcamy do degustacji małej czarnej w wielu nieoczywistych odsłonach.
Obszar
Rejestracja
Nie wymagana
Przedmiot
Kod
pokaz_9_155
Grupa docelowa
Wiek od
0lat
Wiek do
0lat
Prowadzący
mgr Marek Halama
Rodzaj aktywności
English Title
Journeys around Coffee
Typ interakcji
Na żywo
Opis EN
Presentation of Alternative Coffee Brewing Methods from around the World. From mocha to syphol or chemex. It's not only the espresso machine that offers delicious coffee. Coffee can be excellent brewed Turkish style or by pour-over. We encourage you to taste the little black coffee in many unconventional versions.
Instytucja
Zespół Szkół Ekonomicznych im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
Język aktywności