„Kuchnia zagadek czyli co klupie w byfyju” to interaktywne zajęcia, podczas których dzieci wyruszą na odkrywczą wyprawę po tradycyjnej kuchni Górnego Śląska. W atmosferze zabawy poznają różnorodne, dawniej używane, przedmioty kuchenne ucząc się ich zastosowania oraz nazw w języku śląskim. Dzieci dowiedzą się także ciekawostek o regionalnych potrawach, zwyczajach kulinarnych i domowych tradycjach przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Dzięki elementom działania praktycznego uczestnicy będą mogli samodzielnie rozwiązywać kuchenne zagadki, eksperymentować i odkrywać, jak fascynujący potrafi być świat śląskiej kultury kulinarnej.
Wydarzenie
Czas rozpoczęcia
Czas zakończenia
Liczba uczestników
20
Typ interakcji
Na żywo
Kod
1749
Dostępność miejsc
Miejsca dostępne
Rejestracja
Wymagana
Przedmiot
Kod
warsztaty_9_288
Grupa docelowa
Wiek od
0lat
Wiek do
0lat
Prowadzący
mgr Dorota Kozioł-Żurawska
Jednostka
Uniwersytet Otwarty w Uniwersytecie Śląskim
Rodzaj aktywności
Typ interakcji
Na żywo
Instytucja
Uniwersytet Śląski w Katowicach
Język aktywności